A 9. Ördögkatlan Fesztivál programjai. Helyszínek: Beremend – Kisharsány – Nagyharsány – Villánykövesd – Mokos Pincészet – Vylyan Pincészet. Öt napon át, augusztus 2- 6. között.Díszvendég lesz Udvaros Dorottya és Kovács Gerzson Péter.

Kiemelt programok

Bartók Concerto-ja hangzik el Beremenden (Dinyés Dániel és a Hungarian Studio Orchestra) és hozzá világpremierként az Ördögkatlanra készíti el a Concerto táncszínházi változatát Horváth Csaba vezetésével a Forte Társulat.

Jön a Saul fia, szabadtéri vetítéssel, kiállítással (Hátraarc címmel a Mai Manóból), és a szervezők tervek szerint néhány alkotóval is beszélgethet a közönség.

Öt színművészeti egyetem hallgatói hoznak műsort, a Mediawave-et pedig a Caminus váltja a Kovács Udvarházban. Göttinger Pál, a hely főnök-rendezője így vall az újdonságról: „Kéményt, kemencét, családi tűzhelyet, az otthon melegét jelenti a szó latinul –, de egyelőre legyen elég ennyi”.

Emellett Mozart kommandósok zenélnek majd mindenfelé, jön argentin cirkuszi csoport.

Érkeznek színjátékok a Budapesti Nemzeti Színházból (Nyáron, este fél tizenegykor, Psyché), a Katona József Színházból (Abigail bulija, Cosí fan tutte), a Csiky Gergely Színházból (A gát, Sötétben látó tündér), a Forte Társulattól (A te országod), a Jászai Mari Színházból (Tartuffe), lesz Orlai Produkció (Hernádi Pont, Egyasszony, Kriplimari, Őszi szonáta, Mellettünk ), a Faluturisták és a K2 Társulat pedig ezúttal Beremenden alkot.

A gyerekeknek játszik az Alma együttes, Rutkai Bori, a Bóbita Bábszínház, és Palya Bea is. Az irodalmárok közül pedig találkozhatunk Háy Jánossal, Grecsó Krisztiánnal és lesz Slam Poetry is.

Koncertlista

Quimby, 30Y, Kiscsillag, Wombo Orchestra (FR), Besh O Drom, PASO, Péterfy Bori&Love Band, La Skeleton Band (FR), Lajkó Félix vonós koncert, Palya Bea lemezbemutató, Parno Graszt, Ferenczi György és a Rackajam, Olivero&Sukh Mahal (FR), Syrius Legacy, Karosi Júlia Quartet, Rátóti Zoltán Klubzenekar, Iliaria Graziano & Francesco Forni (IT), Miqueu Montanaro (FR).

Jegyárak: 10 ezer forintos hetijegy, vagy napi belépő 3500 forint.

További részleteket és folyamatosan bővülő programlistát az Ördögkatlan hivatalos weboldalán (www.ordogkatlan.hu) olvashat .