Siklósi vár

A Siklósi vár az egyik legépebben megmaradt hadászati létesítmény, s egyben az egyik legjelentősebb magyar reneszánsz stílusú építmény. A Siklósi, a Gara és a Perényi család idejében nádori székhely volt.

2009 őszén indult két ütemben a vár mintegy másfél milliárd forintos pályázati támogatásból megvalósuló rekonstrukciója.
A Siklósi vár múzeumi szárnyainak korszerűsítésével többek között bemutathatóvá vált a műemlék – korábban látogatók elől elzárt – gótikus része, mely különleges üvegpadlós
megoldást kapott.

Természetesen nem maradt el a Dorottya-kert, a barbakán és a kápolna rekonstrukciója sem. 2011 tavaszától egy modern látogatóközponttal kiegészült felújított és megszépült vár fogadja a látogatókat.

A vár művészeti kínálatát gazdagítják a történelmi, festészeti, képzőművészeti, megújult állandó és időszakos kiállítások. Számos szórakoztató programmal, komoly- és könnyűzenei koncerttel, nyári színházi előadásokkal várják a látogatókat. A vár ódon és felújított részei egyedülálló élményt nyújtanak. A várban találkozik a múlt és a jelen, melynek fő célja az értékmegőrzés és értékteremtés egyaránt. A siklósi vár megújult külsővel és programkínálattal várja kedves látogatóit.

A vár szomszédságában látható a török hódoltság idején épült 16. századi Malkocsbej dzsámi, és a freskókkal gazdagon díszített plébániatemplom a 18. századból. Felfrissülést, gyerekes családoknak is kikapcsolódást kínál a vár tövében megépült élményfürdő.

Hasznos információk

Belépőárak

Felnőtt belépő: 1.500 HUF / fő
Családi belépő: 500 HUF /  gyermek 6-14 éves korig , 0-6 éves korig ingyenes, felnőtt 1.500 HUF / fő
Nyugdíjas belépő: 750 HUF / fő
Diák belépő: 750 HUF / fő (Érvényes diákigazolvány felmutatásával)
Érvényes pedagógus igazolvány: 750 HUF / fő
Kombinált jegy: 3.200 HUF

Tárlatvezetés

Magyar nyelven: 5.000 HUF
Angol vagy német nyelven: 6.000 HUF

Széchenyi SZÉP kártyát (MKB, K&H és OTP) elfogadnak.

További információ

Siklósi Várszínház Nonprofit Kft.
7800 Siklós, Vajda János tér 8.
Tel.: 72/579-427
www.siklosivar.hu