Futó László Pál Múzeum Harkány

Többdimenziós művek állandó tárlata és a galériában kortárs képzőművészek havonta változó kiállítása.

A múzeum tulajdonosa és igazgatója Pécsett született, itt érettségizett 1939-ben a Széchenyi István gyakorló reáliskolában. Három évig portrérajzolást tanult Gebauer Ernő festőművész magániskolájában. A soproni József Nádor Műegyetemen erdőmérnöki oklevelet szerzett 1943-ban. Államerdészeti szolgálat közben több évig Pécs város erdőmestere volt. 1956 után doktori és magántanári oklevelet szerzett a zürichi technikai főiskolán.

Szabadidejében foglalkozott az Anaglyph festészettel. Képei saját zürichi galériájában állította ki, és megalapította a „Phanomen – Art” verlagot. Egy könyvet adott ki a térhatású festészetről. Mint a zürichi főiskola nyugalmazott tanára, mint kettős állampolgár 1995-ben visszatért Magyarországra, letelepedett Pécsett, a szülővárosában. Harkányban épített és berendezett egy múzeumot, ahol szeretné saját festményeit bemutatni honfitársainak.

A múzeumnak épült ház földszinti kiállítótermeiben a tulajdonos állandó életmű kiállítása látogatható. Az önállóan is teljes értékű műalkotások kétféle speciális szemüvegen keresztül nézve térhatásúvá válnak, s így láthatók itt három-, négy-, sőt a világon egyedülállóan öt- és hatdimenziós alkotások. A kiállitóterem nagysága 130 négyzetméter. Emeleti galériánkban kortárs képzőművészeknek biztosítunk kiállítási lehetőséget havi ciklusokban. A jelentkezéseket szívesen fogadjuk! Láthattak már nálunk olajképeket, szobrokat, tűzzománcot. Ezeket az alkotásokat itt meg is lehet vásárolni. A Galéria területe 50 négyzetméter.

Hasznos információk

Nyitva tartás

Hétfő kivételével naponta 9-12 és 15-18 között.

Belépő

Felnőtt jegy: 500 HUF
Diák jegy: 300 HUF

Cím: Harkány, Szent István u. 40.
Tel.: 72/279-059